Thursday, July 6, 2017

Raya Reunion & Orange Rolls

Hellooo all!

I trust you've all had a decent raya, if not a blastful one. Mine was so-so, the usual. Balik kampung hubby, then meredah traffic jam balik my kampung pulak. Perjalanan yang biasanya mengambil masa 4 jam, dah jadi 8 jam! And that was still ok compared to last year, 10 jam. So, can't complain there.

I don't have many raya tales to tell cause you know what they say, time flies when you're having fun. Tak sempat pun nak document dalam kepala otak kejadian2 sepanjang cuti raya kali ni. And quite frankly, malas nak perah otak mem-flaskback kejadian yang dah hampir 2 minggu berlalu.

So, right now, right at this very moment, saya baru saja selesai memasak juadah berbuka puasa untuk Mr. Hubby yang sedang berpuasa sunat. Sepatutnya nak keluar sekejap lagi ni ambil kereta kat workshop, but he's showering, so sementara menunggu.... here I am.

Most recent "happening" event post raya was yesterday's supposedly mini-reunion among kawan2 "Maresem" saya. Apa yg asalnya cuma perancangan spontan nak berjumpa dengan kawan2 yang based overseas tetapi sedang bercuti di tanahair, akhirnya menjadi event ala2 jom heboh. Asalnya nak gathering kecil2an saja, memandangkan hari yang dipilih adalah hari bekerja. Venue pun asalnya nak jumpa di IOI City mall je pun. Tapi bila makin ramai plak yang boleh attend, maka venue berubah ke rumah kawan yang sudi pinjamkan ruang. Long story short, akhirnya berapa ramai yang datang? 43-46 orang! I lost count sebab ada yang kensel last minit.

There were lots of picture takings, asyik bergambaaarr je makcik2 ni. Unlike many of them, saya ni sebenarnya agak camera-shy so tidaklah saya ke hulu, ke hilir bergambar. Saya cuma selit2 je dalam gambar2 diorang pastu suruh diorang share kat whatsapp hahaha! Senang cerita.

Here are what we looked like on said night.




Can you spot me?

These are only 3 out of many. Cukup lah upload 3 ni je sebab gambar2 lain pun lebih-kurang sama je orang dan pose nya. Pi mai, pi mai tang tu. Yang penting, we got to meet up, catch up and reminisce old times. Memang riuh-rendah rumah dengan gurau-senda dan hilai-tawa all these beautiful and bubbly ladies. Selesai majlis, I went home smiling.

Oh by the way, just nak selitkan jugak buah tangan yang saya bawa ke majlis tersebut. I made some orange rolls yang tersangat lah sedap kejadiannya (Maaf, angkat bakul pulak). Buat 2 talam dan ada lah lebih sikit dalam 1 loyang kecil. Saya cuma tinggalkan yg loyang kecil tu je di rumah, selebihnya bawa ke majlis. Masa tengah sibuk2 bersosial, Mr. Hubby yang baru lepas berbuka sms....



Ahahahah! Very the kembang mokcik membaca sms Mr. Hubby. Comel jer cara dia merujuk kepada orange rolls tu sebagai "kuih" hehehe....

Alhamdulillah, kawan2 pun ramai yg cakap sedap dan ramai juga dapat merasa. Bawa 2 talam, tinggal sedikit je lagi untuk tuan rumah pulak nak makan. InsyaAllah, akan saya share resepinya di sini di posting yang akan datang ye. Kalau nak tengok cemana ghopenye... ni ha...


Nampak menyelerakan, bukan?

That's all for now, folks. Until next posting ye... take care.

2 comments:

Thanks for visiting and leaving your comments. Apologies, if I am slow to reciprocate but I will, insyaAllah ^_^